Sečeno voće - tehnologija


Voće sečeno na polutke, bez plesni, tragova fermentacije, oštećenja, deformisanih plodova, ili oštećenja od sunca ili insekata.

Polutke sa pravilnim rezom, ujednačene boje, odgovarajućeg stepena zrelosti, bez lišća, gline ili zemlje. Voće je oprano, adekvatno laserski sortirano i kontrolisano na prisustvo metala. Plodovi su bez konzervanasa i drugih aditiva, i u skladu sa standardima Republike Srbije i EEC.

Sečeno voće - proces


Naš proizvodni proces industrijske prerade je zasnovan na kvalitetnom voću koje je brano u čistim gajbama, bez parazita, obolelih plodova ili na drugi način nastalih oštećenja, bez stranih primesa - larve, insekti, zemlja, kamen, lišće, itd., i pod povoljnim vremenskim uslovima.

Plod treba da bude:
- Bez konzervanasa i drugih veštačkih aditiva
- Prema standardima Republike Srbije i EEC

Boja plodova mora biti svojstvena datoj sorti i stepenu zrelosti, kao i ukus i miris.

Sečeno voće


Vrste voća


Ručno sečeno voće

Domaća šljiva

Šljiva se u našim krajevima gaji od početka 19. veka. Jedan je od najrasprostranjenijih proizvoda u Srbiji i skoro svaka kuća ima bar jedan šljivak. Postoji mnogo autohtornih sorta šljiva, ali je u našem kraju najzasutpljenija sorta “Stanley”. Berba šljiva počinje početkom septembra, kada se završava kupina, pa se samim tim idealno nadovezuje na kupinu u našem procesu prerade. Šljiva ima široku primenu u Srbiji i koristi se za zamrzavanje, za proizvodnju sokova, za sušenje, za proizvodnju džemova i velikim delom za proizvodnju srpske rakije. Šljivu sakupljamo sa teritorije čitave Srbije, s obzirom da dobro podnosi transport, zamrzavamo je i koristimo za preradu u zimskom periodu.

Ručno sečeno voće

Domaća kajsija

Duboko zamrznuta kajsija, sečena na polutke, bez plesni, tragova fermentacije, oštećenja, deformisanih plodova, oštećenja od sunca ili insekata.
Polutke sa pravilnim rezom, ujednačene boje, odgovarajućeg stepena zrelosti, bez lišća, gline, oprana, adekvatno laserski sortirana i kontrolisana na prisustvo metala.